Acai Berry: توت با خاصیت آنتی اکسیدانی

توت آکای بری که از میوه های استوایی میباشد در مناطقی از آمریکای جنوبی رشد میکند. این توت با هسته بزرگ همراه با پوست و بخش میوه کوچک از طرفداران زیادی در میان مردم برخوردار است. هر 100 گرم از این میوه حاوی حدود 70 کیلو کالری انرژی میباشد.
این میوه به صورت آبمیوه و یا میوه خشک شده آکای در بازار وجود دارد و در ایران نیز اغلب به صورت آبمیوه در دسترس میباشد. همچنین عصاره این میوه به عنوان یک مکمل در بین مکملهای ورزشی و یا مکملهای حوزه سلامت وجود دارد.

وت آکای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی داشته و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نیز میگردد.

اگرچه مکانیسم اثر این میوه در بدن به صورت کامل مشخص نشده است ولی اثر آن در کاهش رادیکالهای آزاد و در نتیجه کاهش استرس اکسیداتیو و جلوگیری از از بین رفتن سلولهای بدن به اثبات رسیده است از این نظر مصرف این مکمل میتواند به ورزشکاران کمک نماید تا از اثرات استرس اکسیداتیو که در ورزشها و بخصوص ورزشهای هوازی دیده میشود بیشتر در امان بمانند. اگرچه این مکمل به صورت مستقیم باعث بهبود در عملکردهای ورزشی نگردیده است ولی باعث شده تا در طول انجام تمرینات طولانی مدت سلامت و ایمنی ورزشکارن افزایش یابد. همچنین در ورزشکارانی که مصرف میوه و سبزی به همراه مکمل آکای داشته اند کاهش وزن هم مشاهده شده است.

اثر بخشی عمده توت آکای ناشی از آنتوسیانین میباشد که علاوه بر اثر بخشی در سلامت قلب و عروق در جلوگیری از بروز چاقی نیز نقش دارد. آنتوسیانین در حالت عادی به مزان 5 درصد از طریق مصرف توت آکای جذب بدن میشود و اگر توت آکای به صورت آبمیوه و یا خمیر مانند مصرف شود میزان جذب آنتوسیانین نیز افزایش خواهد یافت. در حال حاضر تحقیقات در مورد اثر بخشی این میوه در مصرف به صورت معمولی، خمیره شده، ابمیوه و یا به شکل مکملهای تولیدی حاوی آنتوسیانین در حال انجام است و تا دست یابی به نتایج قطعی راه زیادی باقی مانده است.

امروزه بسیاری از ورزشکاران از جمله ورزشکارن رشته های بدنسازی از این مکمل گیاهی برای بهبود وضعیت سلامتی خود به ویژه در سنین بالای 40 سال استفاده میکنند.

نکات مهم در مصرف: در حال حاضر به خوبی به اثبات رسیده که مصرف میوه توت آکای بهتر است به صورت آبمیوه و یا حالت خمیر مانند که در بازار موجود است مصرف شود و استفاده از مکمل های آن توصیه نمیشود (به دلیل عدم اثبات برتری نسب به آبمیوه آکای).

امیدواریم این مقاله مفید بوده باشد.

برای مشاهده دوره های آموزشی الکترونیک در حوزه علوم ورزش از اینجا میتوانید ثبت نام کنید.

مرجع: آکادمی علوم ورزش دکتر علیرضا امانی

امتیازدهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *